Откакто вариантът на коронавируса Омикрон за първи път пристигна в Гърция, в страната

...
Откакто вариантът на коронавируса Омикрон за първи път пристигна в Гърция, в страната
Коментари Харесай

Случаите на Омикрон се увеличават в Гърция, вече не са свързани с пътуване в чужбина

Откакто разновидността на ковид Омикрон за първи път пристигна в Гърция, в страната са диагностицирани общо 26 случая на този вид, оповестява " Грийк рипортър ".

Здравните чиновници се притесняват, че вариантът може да се популяризира бързо и даже да стане доминиращ в Гърция.

" Ситуацията в Европа ни тревожи, демонстрира бързо разпространяване на новия вид, което може да докара до паневропейска зараза с големи размери ", съобщи гръцкият епидемиолог Сотирис Циодрас.

По-голямата част от 26-те случая на разновидността, открити в Гърция, не са свързани с пътувания в чужбина, което демонстрира, че вариантът е в страната и се популяризира.

Вариантът наподобява е ефикасен при отбягване на отбраната, предлагана от две дози ваксина, заради което чиновниците предлагат на тези, които са били имунизирани, да получат третата доза.

Гърция записва 3689 случая, 85 смъртни случая и 670 интубации.

Министърът на националната отбрана Никос Панайотопулос информира парламента за равнищата на имунизация в гръцките въоръжени сили. Процентът на имунизация в Сухопътните войски е 63,51%, във Военноморски сили 72,59% и във Военновъздушни сили 62,23%.

Министърът добави, че " всъщност обаче процентът на имунизация е доста по-висок, в случай че прибавим пациентите, които имат съответното удостоверение за заболяване ".

Според министър Панайотопулос информирането на персоналния състав на въоръжените сили за нуждата от имунизация е основен приоритет и заради тази причина от декември 2020 година е изпратен документ до Генералните щабове на Сухопътните войски, Военноморски сили и Военновъздушни сили.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР